RUTA FLUVIAL PER EL RIU XÙQUER

Cofrentes posseïx la primera ruta fluvial turística de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’un espectacular i relaxant passeig pel tram del riu Xúquer comprés entre Cofrentes i Cortes de Pallars. Una embarcació adquirida per l’Ajuntament de Cofrentes i amb capacitat per a cinquanta passatgers permet recórrer en poc més d’una hora els catorze km de l’embassament de Talls, comprés entre esta població i Cofrentes. Este embassament va ser inaugurat en 1983 per a emmagatzemar aigües del riu Xúquer i la seua capacitat màxima és de 117,76 hm3. Una característica d’este gran llac artificial és l’escassa variació del volum d’aigua retingut per la presa de Talls ja que la seua utilitat principal és la producció d’energia elèctrica. Açò assegura que es realitzen itineraris durant tot l’any, sempre seguint les condicions de seguretat i respecte al mediambien

L’itinerari fluvial permet als passatgers contemplar paratges de gran bellesa i valor mediambiental, entre els que destaquen les abruptes muntanyes que formen part de l’imponent Queixal de Talls, que aconseguix els quatre-cents metres de desnivell amb relació a les aigües del riu Xúquer

En el Queixal de Talls està ubicada la Reserva Nacional de Caça Major, per la qual cosa no resultarà difícil observar la presència, en les escarpades penyes del marge dret de l’embassament, de cabres salvatges o de muflons.

Queixal de Talls. S’observa també la vegetació típica mediterrània que creix en els penyals més inaccessibles.»

Fotos de Rafa Grau i José

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.