UN DIA EN LA COVA DE LES CALAVERES

 la Cova de les Calaveres, també coneguda com del Infiernos’identifica com una de les cavitats amb més història de la Comunitat. Amb 440 metres de longitud, la gruta rocosa està composta per dos sones ben diferencia des: la primera, que està inundada i abastix d’aigua per al reg de la zona per mitjà d’un túnel artificial, i la segona, oberta a les visites. La cova va ser utilitzada com a refugi per l’home paleolític fa més de 100.000 anys i reutilitzada posteriorment en altres moments de la història, com en el Neolític per a portar a caps ritus de fertilitat, o bé en època musulmana.»

El renom d’esta cavitat ve donat per les troballes en el seu interior. Els primers daten del 1768 segons A. J. Cavanilles, al realitzar-se unes perforacions a la cerca de l’aigua que l’havia fet famosa en èpoques anteriors. Després d’efectuar una exploració, es van trobar restes òssies de 12 persones, presumptament agricultors musulmans d’època medieval que van quedar atrapats i van morir . Va ser esta troballa el que va donar el nom Calaveresa la cova, passant com a llegenda al folklore popular engrandando la llegenda de reis moros, fabulosos tresors i princeses. Este compte que el rei musulmà, Ali Floridura, fugint del Cid Campeador, es va amagar en la gruta amb 150 dones del seu harem i un gran tresor. Són moltes les restes arqueològiques que s’han trobat en este lloc. A més d’estos, són moltes les restes arqueològiques que s’han trobat en este lloc: ossos humans, dents de rinoceront, utensilis de sílex, destrals

macasesa: 2021 Tot Anira Be

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.